Werkwijze

Kennismakingsgesprek:

Voordat er met de therapie wordt begonnen doen we een kennismakingsgesprek. Dit gesprek is vrijblijvend en is bedoeld als informatieverstrekking en kennismaking met de haptotherapie.

Aan de orde komen punten als:

  • met elkaar kennis maken
  • wat is haptotherapie
  • hulpvraag
  • andere informatie zoals werkwijze.

Belangrijk is dat je een goed gevoel na het gesprek hebt, zodat je een goede keuze kan maken of haptotherapie bij je past en je helpt met je hulpvraag. Voor het kennismakingsgesprek worden geen kosten in rekening gebracht.

Start therapie:

De 1e afspraak gaat over je levensverhaal. Op basis hiervan wordt een behandelplan opgesteld.Regelmatig evalueren we het behandelplan. Indien nodig passen we het behandelplan aan. Het tijdspad is afhankelijk van de therapie.

Vergoedingen:

Haptotherapie valt bij zorgverzekeraars onder ‘alternatieve therapieën’ of ‘alternatieve behandelwijzen’ of ‘lichaamsgerichte therapieën’.

Klik hier voor een actueel overzicht op de website van de beroepsvereniging VVH. Je kunt rechtstreeks een afspraak met een haptotherapeut maken. Een verwijzing van de huisarts of specialist is niet nodig.

LET OP: Ben je verzekerd via een ‘collectief contract’? Dan kan het voorkomen dat haptotherapie volgens de eigen site van een zorgverzekeraar wel vergoed wordt. Maar binnen het ‘collectief contract’ van dezelfde verzekeraar weer niet. Neem in geval van twijfel contact op met je zorgverzekeraar.